divendres, 2 de desembre del 2016

Geometria

Dintre de la temàtica de les matemàtiques, avui parlarem de la geometria. 

La geometria és l'assignatura oblidada però, tot i així, aquella que està més present en el nostre dia a dia. Tot és geometria, estem envoltats per cossos geomètrics tant a la ciutat, com a la natura... 

En aquest sentit, un bon exercici que podem fer amb els nostres infants és buscar formes geomètriques en la vida real, per exemple dir: "Anem a buscar línies inclinades!" I així fer un passeig tot observant el nostre entorn des d'una altra perspectiva. 

Un altre punt molt important referent a la geometria, és que cal experimentar-la motriument per tal de fer una reflexió verbal després. Per exemple, dibuixar un cercle a terra i caminar sobre ell. La conversa final aniria enfocada a reflexionar sobre què passa quan caminem sobre un cercle? Avancem? Aquest aspecte és molt important pels conceptes copularis com dins/fora, gran/petit, entre d'altres. Cal experimentar-los! 

Per últim, és important expressar-los plàsticament. En aquest sentit, aquests dies a P3, hem estat fabricant el nombre 1 amb plastilina. Mireu que bé que ens han quedat!