dimarts, 8 de març del 2016

Jocs Psicomotrius

BOOOOOOOMBA!!

  Qui no ha jugat alguna vegada a "la bomba"?
  Doncs els nens i les nenes de P4 estan aprenent!

  Com ja sabeu, es fa una rotllana i es col·loca un infant al mig assegut que és el que la para i compta, per exemple, fins a 20. Mentrestant els altres es van passant un objecte, preferiblement una pilota. Quan el nen/a que està al mig arriba a 20 crida: booooomba!! I qui té la pilota a les mans queda eliminat. Hi ha diferents opcions, que qui queda eliminat passi a mig a comptar i es comença una nova partida o que es senti al terra amb les cames estirades i els del costat l'hagin de saltar per passar-se la pilota. Llavors, guanya l'últim a ser eliminat.

  És un joc que podríem dir tradicional i els hi agrada molt per l'emoció de no saber a qui li tocarà la bomba. Però cal dir que en aquesta edat, encara els hi costa comptar i cridar bomba quan arriben al final i estar atents a passar la pilota ràpidament quan els hi ve.
  Per quan ja són més grandets es poden anar posant més normes. Com, per exemple, que qui compti, una mica abans d'arribar al final cridi: "s'acosta la bomba!". O que, de tant en tant, digui "canvi de sentit!" i han de passar la pilota cap a l'altre costat.