diumenge, 21 de maig de 2017

BLOG DE LES EMOCIONS: Un mateix estímul provoca diferents emocions

UN MATEIX ESTÍMUL PROVOCA DIFERENTS EMOCIONS


No sempre reaccionem de la mateixa manera davant el mateix estímul així com, tampoc sentim el mateix.
Us posaré un exemple molt fàcil i que l'he dut a terme en el projecte "El Circ de les emocions" de P3.
Un dels personatges que apareixia en el conte era "El Mag". I ens presentava la "sorpresa". Però tot i treballar aquesta emoció, jo sabia que apareixerien d'altres. I així va ser.
Davant el mateix estímul, el personatge del mag, tots van sentir diferents emocions. La majoria alegria i entusiasme en un primer moment però, quan va aparèixer el mag de veritat (vull agrair la col·laboració del pare de P4, Ricardo Caballero, que es va prestar a fer de Mag) alguns nens i nenes es van posar a plorar mentre que, d'altres, el van començar a aplaudir. Per què?
Per què no tots tenim les mateixes experiències prèvies que ens serveixen d'aprenentatges. Alguns sentien "por" a el desconegut, "por" perquè ho relacionaven amb contes on surten bruixots dolents. D'altres sentien entusiasme i alegria perquè, com fa referència el mateix nom, era "màgic".
No podem pretendre que tots sentim el mateix davant el mateix estímul així com tampoc li hem de treure importància a allò que senten els altres si és diferent del que sentim nosaltres. Seguint amb l'exemple del mag, si un nen/a sent por, en lloc de dir-li "no has de tenir por" perquè li estem negant/prohibint una emoció, li podem dir, per exemple: vine, que jo et faig costat, i si tens por, agafem la mà. Anem a veure què fa, potser t'acaba agradant!