dilluns, 22 d’octubre del 2018

AUDICIONS RECOMANADES

Bon dia famílies,

Aquests vídeos que us presentem a continuació, han estat treballats, durant el mes d'octubre, a classe de música com a audicions.

Als cursos P3 i P4 hem treballat el concert núm.3 en fa major "L'autunno" ("La tardor") de Vivaldi. Aquest concert forma part del conjunt de 4 concerts per a violí "Les quatre estacions" d'aquest compositor venecià. És l'obra més coneguda de Vivaldi i, també, una de les més conegudes de la música clàssica.

Com veureu, el concert segueix l'estructura de tres moviments, amb un moviment lent central, en mig de dos moviments ràpids. Als infants se'ls hi ha explicat que al principi, s'han d'imaginar com els conillets estan jugant amb les fulles de tardor al bosc, a la part central, el conillet Vivaldi s'ha fet mal i està plorant mentre els seus companys els curen i li fan petonets, per últim el conillet Vivaldi se sent millor i tornen a jugar tots junts.

El vídeo que hem utilitzat i que us suggerim per tal de visualitzar el concert de "La tardor" d'una manera més amena és de Disney, amb el Mickey Mouse de protagonista. Aquí el teniu:





P5, en canvi, hem treballat l'audició: "La marxa dels nans", d'Edward Grieg, qui va ser un compositor noruec i un gran virtuós del piano. Aquesta és una de les seves obres més conegudes on hi reflectia la història de la Blancaneu i els set nans.

Hem representat aquesta audició amb titelles. Set infants feien de nans i un infant representava la Blancaneu, la qual està dormint. Durant el primer moviment, el qual és més ràpid, els nans anaven movent-se en fila ràpidament per la sala. En sentir la música més lenta, anaven a mirar com dorm la Blancaneu.  Per últim, quan la música més ràpida torna i ens avisa que la Blancaneu s'ha despertat, tornaven a passejar de manera ràpida tot imaginant-se que anaven a buscar llenya per tal d'encendre la llar de foc.

Aquí us deixo el vídeo recomanat per tal de visualitzar aquesta audició on també apareixen uns nans que aniran a dormir la part més lenta de l'audició: