dimecres, 31 d’octubre del 2018

HALLOWEEN

  En aquest món global i eclèctic que hi vivim les tradicions passen d'un país a l'altre de manera inevitable. És, per això, que fa uns anys els aparadors de les nostres botigues, els anuncis de la tele... s'omplen de coses relacionades amb Halloween.
   
  Però quin és el seu origen???

  La paraula Halloween és una contracció de l'expressió anglesa "All Hallow's Eve" que vol dir Nit de Tots Sants
 Segons la teoria tradicional té el seu origen en una festivitat cèltica coneguda com Samhain, que deriva de l'irlandès antic i significa la fi de l'estiu. Els antics britànics tenien una festivitat similar coneguda com Calan Gaeaf. Al Samhain es celebrava el final de la temporada de collites i era considerat com "L'any Nou Celta" i començava l'estació fosca. Els antics celtes creien que la línia que uneix aquest món amb l'altre món s'estretava amb l'arribada del Samhain, permetent que els esperits (tant bons com dolents) passessin a través. Es creu que l'ús de vestits i màscares es deu a la necessitat de fer fugir els esperits malignes. El seu propòsit era adoptar l'aparença d'un esperit maligne per evitar ser atacat.

  Avui en dia és una de les festes més importants del calendari americà i canadenc. On els nens, disfressats per a l'ocasió, van de casa en casa demanant regals, llaminadures o diners, dient "trick or treat" . La traducció literal seria broma o regal.
   
  

 Els irlandesos van exportar també la tradició de buidar carbasses i fer-hi uns talls representant un rostre terrorífic, la "Jack o'lantern", que es col·locava a l'entrada de les llars per espantar i fer fugir els esperits malignes de la casa.
  A l'assignatura d'Anglès, aquests dies, hem treballat algunes cançons típiques d'aquesta festivitat i hem après molt vocabulari relacionat: 
             pumpkin, bat, witch, ghost, sad, happy, angry, 
      grumpy, laugh, smile, scare, surprise,                  
trick or treat, knock-knock, ...








HAPPY     HALLOWEEN!!!!!