divendres, 4 de novembre del 2016

EL BLOG DE LES EMOCIONS

LES EMOCIONS

Començo el nou bloc de les EMOCIONS on us parlaré del per què són importants les emocions, com es poden treballar, us proposaré fer petites reflexions sobre vídeos...
Està obert a tothom, no només a les famílies d'infantil sinó també a la resta de famílies. No importa l'edat dels vostres fills. Fins i tot ens serveix pels propis adults.

En l'etapa de 0 a 6 anys, els aspectes emocionals influeixen de manera directa en el desenvolupament integral de l'infant. Però no s'acaba aquí. L'educació emocional s'ha de treballar al llarg de la vida.

És la nostra tasca, família i escola, afavorir aquest desenvolupament integral dels nens i nenes i facilitar-los eines per aprendre a ser conscients de les emocions, regular-les, desenvolupar una bona autoestima, les habilitats socio-emocionals i habilitats de vida.

Començarem per la "Consciència". 
Totes les persones sentim i expressem les emocions de manera física i verbalment. Però per poder expressar-les hem de saber identificar-les i ser conscients d'elles i, per això, hem de tenir un ampli vocabulari.

Sabeu quantes emocions hi ha?

Us proposo una activitat per a vosaltres, mares i pares (i alumnes a partir de primària):

En un temps limitat de 3 minuts, escriviu totes les emocions que coneixeu. No si val fer trampa! No les busqueu, penseu, amb la calma. No estarà ni bé ni malament. Simplement ens serveix per ser conscients del nostre propi vocabulari emocional.
Si algú o vol compartir, ho pot escriure al twetter de l'escola o venir a dir-m'ho a mi (estic a la classe de P3 B dels Ratolins!)

En la propera entrada us diré quantes emocions existeixen! 
Que tingueu un cap de setmana agradable, desenfadat, entusiasta i divertit!



Basat en les directrius del GROP (Grup de Recerca en Orientació Psicopedagògica) de la Universitat de Barcelona (coordinador Rafael Bisquerra)